Sayfalar

3 Şubat 2011 Perşembe

Yemeyen Bebek

Yemeyen bir bebek olarak doğdu benim oğlum. Biz hiç yakalayamadık o muhteşem meme, süt, bebek uyumunu. Lohusalığımın kötü geçmesine verdim başlangıçta ama hala emin değilim. Sütüm çok muydu, az mıydı hala bilmem.
Şıpır şıpır akar, sonra hemen kesilirdi.
Sarımsak, hiç beğenmedi debisini. İlk ay hırs yaptım alışacak memeye diye gecenin üçü önce emer, sonra gözümün içine baka baka tükürürdü.
İlk ayın sonu alması gereken gramı alamadığını görerek yıkıldım.
Mama desteğine başladık, meme sevemedi diye ben pompalarla, o da biberonla tanıştı. Zar zor 3 ay emzirebildim hala içimde uktedir.
Hayatta hiçbirşeye özenmedim emziren annelere özendiğim kadar.
Sarımsak'ım mamayı da sevmedi aslında, doktora sorduğumuzda katıları sever belki dedi. O da kısmet değilmiş.
Şimdi 13.ay olacak neredeyse severek yediği hiçbirşey yok demek doğru olur, kilo hep normalin biraz altı seyretti. Her öğün stres, üzüntü. Okuduğum tüm kaynaklar aç kalsın ama stres olmasın dese bile gerçekten benim çocuğumu tanımadan kitap yazmışlar diye düşündürtüyor bana. Çok aç kaldı ve bıraksak ölene kadar aç kalabilir gibi duruyor. Kimse kusura bakmasın ama o riski göze alamam ben.
Son bir haftadır iş iyice koptu, Sarımsak'ım diş çıkarma nedeniyle yemek olayını bitirdi.
Her gün yemek saati gerginlik oluyor ister istemez. Yani çok daha zarar veriyoruz olmayan yeme alışkanlığına ve ailecek birbirimize de ama maalesef zamandan başka çözümü yok gibi duruyor şimdilik.
Çıksın gitsin artık bu dişler.

5 yorum:

  1. Çok yakinen biliyorum bu fasıllaırn bir kısmını.. Oğlumu emzirebildim ama yemek ve mama kısmı tıpatıp sizinki gbiydi. Her öğün gümbür gümbür atardı kalbim yyecek mi diye? Sevmezdi yemeği, hala da sevmez.. En sevdiği şeyi yerken bile ağzım yoruldu der keser yemeği (şu an 5 yaşında) ve diş, hastalık zamanlarında şah iken şahbaz olurdu halimiz.

    Kitaplara bakarsanız oho öyle kesin ve eklskin konuşuyorlar ki ben onlardan vazgeçeli çok oldu. Küçük bir bebek açşığa dayanabiliyor, bizim biri türkiyede biri moskovada iki doktorumuz odu. Dedikleri benzerdi bebekler aç kalabilir, gerekirse su ile idame ederler hayatlarını.. yememe testini onlarda uygulayamazsınız.. o uygulama büyük çocuklarda tutuyor maalesef..

    Ben bilg. da açtığım filmlerle, devamlı konuşarak, kaşığı ağzına götürürken süper efktler çıkartarak ağzını açmasını sağlamak ve kaşığı boca etmekle geçirdim uzun yılları:) hiç bir zaman toplu bir bebeğim olmadı zaten:)

    kolaylıklar diliyorum size.. ve üzülmeyin zor da olsa bir şekilde büyüyorlar

    YanıtlaSil
  2. Günlerce ettiğim duamın karşılığında çok ilahi bir işaret gibi geldi bu yorum :) çok teşekkürler, 5 yaş çok umut vadedici..

    YanıtlaSil
  3. Ne mutlu bana o halde:) Aslında dişe dokunur birşeyler söylemek isterdim ama tek yapabildiğim derde ortak olmak.. sevgiler.

    çok da güzel bir oğlunuz var maşallah.. nurturiada yakinen gördüm.

    YanıtlaSil
  4. bende baktım sizinkilere allah bağışlasın çok lokumlar. bu arada ilk ve tek izleyicim olmuşsunuz bu durumu "deli deliden, imam ölüden" sözüyle açıklybiliyorum ancak :)

    YanıtlaSil
  5. Ahaha.. bana da burda bir blogger söyledi. deli deliyi görünce sopasını saklarmış.. ilgisi yok konumuzla lakin pek hoşuma gitti:) Gelirler şimdi diğerleri de ehhe

    YanıtlaSil