Sayfalar

5 Şubat 2011 Cumartesi

Başını göğsüme yasla sevgilim, güzel saçlarında dolaşsın elim..

Ne yorucu bir gündü bugün.
Evimizden, şehre inmek için bavul hazırlamamız gerekiyor her seferinde.
Kalk, Sarımsak'a kahvaltısını yedir, çanta hazırla, giyin, giydir, evden çık en hızlısı 2,5 saat. Anne, baba aç bu arada, dışardan poğaça al. Tam hedef destinasyona varıldığında Sarımsak yeni uyumuş olsun, biraz daha uyusun yavrucak diye boş boş gezin.
Sonra bir iki insan yüzü gör, işini hallet, yemek ye, yedir, eve dön. Bir bakmışsın akşam olmuş. Canın çıkmış, yersiz sesin kısılmış.
Gün içindeki işimiz oğlumun kan testi idi. Bir yaşından sonra rutin tetkik.
Kan ve gözyaşı, çok yoruldu lokumum.
Bu akşam başını göğsüme yaslayarak uyudu, bende onun kah saçlarını okşadım, kah öptüm başından uyurken.
-----
Muhteşem Süleyman'ı özellikle de harem hayatını anlatan bir dizi var şimdilerde tv'de. İş arkadaşlarımla kritik yaparken Hürrem onunla yatmış, bunula kalkmiış türevi konuşurken kendimi şu şekilde isyan ederken buldum:
Hürrem tabii ki birileriyle birlikte olacak. Sadece sevişmeye odaklı bir hayatta, yiyecek içecekler buna uygun hazırlanırken yıllarca savaşta olan bir hükümdar. Kadınlar ne yapsın iş yok güç yok. Çalıştır bakalım saat sekiz / beş o Hürrem'i üstüne bir de trafikle boğuşsun bak bakalım yapabiliyor mu bir daha...
------
Mümkünse bir haftasonu daha az yorulmak istiyorum. Belki sinemaya gitmek iyi olurdu.
------
Defne Joy Foster neden o saatte evine gitmek istemedi, bir kadın aldatırsa; çaresizlikten ve yanlızlıktan aldatmaz m? Kimsenin bir suçu yok mu?
-----
İster misin bu hafta sayısal bana çıksın, şahane olur..

2 yorum:

  1. Evden şehre deyince merak ettim nerden nereye bu yolculuk diye.İnşaallah sarımsakta ciddi birşey yoktur.. çok fena oluyorlar o tahliller vs sırasında.. tabi biz de..

    YanıtlaSil
  2. Çekmekoy - Bagdat Cd. Deliannem, rutin kontrol insallah eksiği gediği çıkmaz diyorum bende. Yarın sabah tahlilleri alacağım aylık kontrolünde götüreceğim doktora demir damlası devam mı ona bakacak heralde.
    Aman Sarımsak yıktı ortalığı. Hemşirelere bakıp bakıp ağladı. Zaten hastane ortamına feci kıl. Girişte arızaya bağladı, akıllı oğlum ne kadar farklı bir kliniğe gidersek gidelim anladı neresi olduğunu.. İlk kan verme deneyimi. Ben bakmadım hiç kucağımda tuttum ama acıdan ziyade “hiyaatt bana bu yapılır mı, nasıl kıydınız el kadar bana” isyanı vardı oğlumda..

    YanıtlaSil