Sayfalar

7 Mart 2011 Pazartesi

Black Swan

Kısa Yorum: İyi orgazm taklidi hayatın her alanında kazanıyor.

Natalie Portman'a Oscar'ı getiren sahneler klasik sevişme sahneleridir sanıyorum. Daha önce de kadın oyuncular sevişme sahnesi performanslarıyla ödül aldılar Halle Berry, yerli aktris Hülya Avşar. Hatta altın portakal alamayan Nurgül Yeşilçay, "portakallarımı göstermedim ondandır" benzeri bir cümle sarfetmişti yanılmıyorsam.
Çok seksist ve şoven buluyorum bu durumu, açıkça bozuluyorum.
Bir Colin Firth nasıl namusuyla Oscar alıyorsa kadınlar da alsın sevişmeden istiyorum.

Alakasız Yorum: Filmi seyrettikten sonra çanta hazırlarken çantada mor bir kuştüyü bulmam, sebebini bilmeme rağmen gerdi beni.

4 yorum:

  1. merhabalar,
    hiç bu açıdan düşünmemiştim, teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Ya fulya aslında ben bu sevişme sahnesi ile aldığını düşünmüyorum oscarı. bence filme gercekten cok fazla emek vermiş. Yaptığı danslar, oyunculugu ifadesi gerçekten çok iyiydi. filmin en iyi film olmaması cok yerinde bir karar. ama portman ın oyunculugu da ödüle layıktı bence. sevisme sahnesi en basit sahneydi belkide. hicbirsey yoktu o sahnede. benim fikrim tabiki bu.

    YanıtlaSil
  3. Bence de çok çaba ve emek var. Kadının hakkını yemek istemem ama genelde Oscar’ı alan kadın ya da ödül alan kadın performanslarında bir ya da birden çok sevişme sahnesi oluyor ona sinir oluyorum ben. Erkekler için öyle değil ama. Belki de ben biraz hassas davranmış olabilirim. Seneye Oscar’a bakıcam yine sevişme sahneli kadın en iyi kadınsa çıngar çıkarırım ehehehe

    YanıtlaSil