Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

Hoşgeldin 2012

Sevgili 2011, giderayak bana büyük kazıklar attın..
Son iki ay hayatımın travmaları ard arda geldi.
İş desen hala tırnaklarımla kazıyorum, ne yaparsın işte her iş deneyim kazandıkça rahatlıyor.
Hayatımın farkında olduğum ve olmadığım kayıpları, arazları ile ilgili yerine koyma ve tamir etme girişimlerim başladı yıl sonu, bak bu iyi haber. Öncelikle görme kaybımı ele aldım, lens kullanmaya başladım tüm zorluklarla. Alıştım sayılır. Lens ile gözümün uyum yeteneğini kaybedip bir lazer ameliyatına gireceğim 2012′de.
Yeni iş yetmemiş gibi işimle bağlantılı bir radyo programı projesine başlıyorum. Benim için yeni bir hobi, yeni bir keşfedilecek alan.
Bir de geçmişten gelen tarvmalar, güven problemleri belki canım oğlum’a yansıması muhtemel bağlanma gibi ruhsal kusurları ele aldım bu yıl sonu. Terapiye başladım. Terapi meselesi hassas, aileme bile söylemiyorum deli doktoru algısı hala kuvvetli ama iyi geldiği ve işe yaradığı kesin. Allah daha büyük dert vermesin.
Ev aldım bu hafta. Eski mahallemde, anneme, kardeşlerime yakın Mart gibi taşınacağım herşey yolunda giderse. Çok umut vaadedici bir gelişme şu an oturduğum yerden kurtulmayı iple çekiyorum desem yalan olmaz. O kadar çok gelişme oldu ki son iki ay oğlumun 22., 23. ay gelişmelerini takip edebilsem de yazacak fırsatım olmadı. Annesinin bir anda değişim ve gelişim sürecine girmesi, çocuğu minimum nasıl etkilemeli idi ana konum..
Umarım herşey onun için en iyi olacak şekilde altından kalkarım.
Oğlum, minik bir papağana dönüştü. Her duyduğunu tekrarlıyor, bazı kelimelere çok çabalıyor. Başta bir heves yazıyordum ay şuna şöyle dedi, buna böyle dedi diye ama gün geçtikçe artan bir ivmeyle takip edemeyeceğim kadar çok denemesi oldu. Üstelik artık dili daha iyi döndüğü için haber değeri kalmadı. Yani Boğa kelimesine Boğa diyor çocuk sen ben gibi, benim için hayatımın mucizesi ama tüm okuyanlar için hatta yıllar sonra kendisi için bile fazla bir haber niteliği taşımıyor. Sağlıklı bir oğlum var şükrediyorum. Allah tüm evlatlara sağlık versin gerisi doğal süreç diye düşünüyorum.
Artık kaka yapmadan önce haber veriyor. Ama henüz farklı bir deneyime hazır değil.
Yemekler de hala konfor alanından uzaklaşmıyor. Bir iki farklı yiyeceği, deneyip sevdiklerine devam ediyor. Hala 1 yaş seviyesinde yeme problemi olmayan bebeği yakalayamadık. Ama artık ben daha sakinim, yediği yarasın yeter kafasına geçtim.
Yani sevgili 2012 senden büyük beklentilerim var. Geçmiş hesapları kapamak, bazı şeylere yeniden başlamak için uygun bir yıl olacağını umuyorum.
Bana Maya Takvimiydi, kehanetti falan bunlarla gelme hiç anlamam. Üzerine düşeni yap. Zümrüdü anka yılım olsun 2012.

2 yorum:

  1. Amin amin.. ne güzel tanımlamışsın bak sonunu.. hayırlı olsun yeni ev.. tebdili mekanda ferahlık vardır inşallah sen de ferahlarsın:)

    YanıtlaSil
  2. amin inşallah deliannemmm

    YanıtlaSil