Sayfalar

26 Nisan 2011 Salı

Sarımsak 15 Aylık

Sevgili Günnük..

Oğlum 15 aylık oldu.
Bu sabah bana koşa koşa sarıldı. Artık her şeyi anlıyor gibi geliyor bana. Bir yaş milatmış, yeni akıllı bıdığıma hala şaşırıyorum. Her şeyi anlamasına hayret içinde bakıyorum. Anladığı için bazı korkuları hızlıca yeneceğimizi düşünmeye başladım. Tüm yaptıklarımı olayları uzun uzun anlatıyorum. Burun spreylerinden çok rahatsız oluyordu, şimdi yine rahatsız ama kaçmıyor uslu uslu sıkmamı bekliyor. Dur oğlum hiçbir şey olmayacak diyorum, duruyor. Bana inanılmaz bir sorumluluk yüklüyor onun bu hali. Asla güvenini suistimal etmemeye çalışıyorum.
Eve geliş saatim 17:30 her akşam. Oğlum, o saatlerde asansör sesi dinlemeye başlıyor, kulağı kapıda. Bir çok gün kapıyı açtırıyor ben daha gelmeden, kapıda karşılıyor beni.
Asla eve geç kalmamaya çalışıyorum, eğer o gün eve geç kalacaksam mutlaka arayıp, anlatıyorum telefonda.
Telefonla konuşmamız yeni. Yaramazlık yaptığı bir gün telefonu kulağına verdirip, tatlı tatlı konuştuğumdan ve bana cevap verdiğinden beri haftada 2-3 kez konuşmaya başladık. Ben ona onu çok sevdiğimi anlatıyorum o da bana tatlı sesler ve efektlerle cevap veriyor. “Annii” diyor bazen, daha sıklıkla “Baba” diyor. “Mama”, “Abba” söylediği diğer kelimeler arasında. Bazen uzun uzun dudakları öne doğru “Huvvv” diyor. Geçen hafta “Gok” demeye başladı. Arka arkaya defalarca gok gok gok. Doktor randevumuz vardı 22 Nisan Cuma günü Boy 80 cm, Kilo 9,49 kg olmuş. İlk lolipopunu yaladı, bir de bu hafta uzattığım salata suyu dolu kaşığın tadına baktı. Lolipop’u sevdi, salata suyu için klasik iğrenme ifadesini yaptı.
İki gündür yatağında uyumamaya çalışıyor oda içinde yatağın yerini değiştirdim, yadırgadı.


Geçen hafta tatlı annelerden oluşan bir grupla kıpraştık. Sosyal aktivemden önce bileğime dövme yaptırma cesaretini gösterdim.

Dövme olarak hayatımın en önemli buluşması, hayatımın en büyük dönüm noktasının saatini bileğime yazdırdım. Yaklaşık 5 cm.’lik bir dövme.
Görenler dövmeye göre çok büyük diyor ama kalbimdeki ve hayatımdaki yeri o kadar büyük ki o saatin 5 cm. çok mu şeklinde karşılıyorum yorumları.

Hastalık hastası, anksiyete sahibi bünye, hayatının en zor fiziksel zorluğunu bitirdi o saatte.
Minik bir mücevher çıktı, başarabilecek miyim, her şey yolunda mı endişelerinin sonu.
Sarımsak doğdu.
Annesi mucizesine bakarak her şeyi unutup,kafasından apgar testi yaparken,
Doktor onu çıkarır çıkarmaz saate bakıp 21:48 dedi.
Tüm duygular, rahatlama, mutluluk, bir mucizeye tanık olma, hayatın birden bire hiç umulmadık netlikte değişmesi, her türlü önceliğin geri planda kaldığı en değerlime kavuşma anı.
Kalbime kazındı o an.
Ruhuma kazındı.
Bileğime 5 cm yazdırmışım ne ki…

7 yorum:

  1. evet dönüm noktası bncede yaşattıklarıyla ve bize kattıklarıyla 5cm hiç de çok değil:))

    YanıtlaSil
  2. sezobigo, destek için sağol :)

    YanıtlaSil
  3. bence dövme fikri olarak mucizelerimizin doğum saatini yazmak çok yaratıcı harika bir fikir...çok şık durduğuna eminim...sevgiler

    YanıtlaSil
  4. A ne güzel dövmeymiş o.. ben de bir dövme iki hızma, çok meraklıyım ama çok da korkuyorum.. 21:48 iniz hayırlı olsun efem..

    Fulyam bakın bu nurturida kıpraşmalar oluyor boyuna ben niye haberdar olamıyorum.. Gelebilir miyim bilmiyorum ama sonradan öğrenince ayıp oluyor:)

    YanıtlaSil
  5. neşelihaller, çok teşekkürler :) Deliannemm, sen kıpraşm iste yeter evden alır, eve bırakırım seni.. 3 mayıs salı anneler günü kıpaşması var erenköy'de gelmek istersen bana bir haber uçur yeter. Mayıs sonu taksim kıpraşması yaparız belkim onu da haber veririm. Bundan sonra kıpraşma haberlerini hemen iletirim ben sana bi nevi basın danışmanın olurum. Kıpraşır geliriz birlikte.. Benim ev sana nispeten yakın.. Öperim çok.

    YanıtlaSil
  6. Canım, canım canım:) Salı gündüz mü, siz çalışmıyor musunuz.. gelmek isterim aslında.. hele de sen varsan içinde.. seviyorum seni malun:)

    YanıtlaSil
  7. Salı akşamı, çocukları babalara satıp 18:30 - 19:00 gibi. Ben kimseyi tanımıyorum orada :) gider kaynaşırız haftaya pzt. netleştirir e-maille dönerim sana ben. Bende seni seviyorum biliyosun :p

    YanıtlaSil