Sayfalar

3 Kasım 2011 Perşembe

Kasım

Hayat tüm hızıyla akıp gidiyor, bugünlerde çok çalışıyorum. Çalışmadığım zamanlar evde oğlumla oluyorum, oynuyorum. Sarımsak'ım da büyük gelişmeler var. Tam 21 aylık olduğu hafta, en büyük yemek aşamalarını hızlıca yine kendi iradesiyle aştı gibi görünüyor. 21 aya kadar bulamaç, püre yiyen çocuk gerçekten bir günde tavuk, pilav, makarna gibi yemekler yemeye başladı. Kendi talep etti her zamanki gibi. Oğlum'a doğduğundan beri hiç bir şeyi "ben yaptırdım" diyemem. Kendisi ne zaman isterse, o zaman oldu tüm gelişme aşamaları. Kafama vura vura eğitti beni. Artık daha bir teslimiyet içindeyim kendisine. Çünkü kendisi için her şeyin zamanını benden iyi biliyor gibi. Tecrübelerim bana bunu net bir şekilde gösterdi. Bundan sonra konuşma, sosyalleşme ya da bezden kurtulma zamanını kendisi seçsin, ben imkan sunarım kafasına geçtim.
Konuşma derken yavrucağımın kelimelerden ziyade heceleri var. Bir de evde Gürcü bakıcı sayesinde Gürcü'ce bir iki kelimesi var. "Anne" kelimesini doğru kişiye kullandıktan sonra, istediği dili öncelikle öğrenmek isterse uyarım. En büyük kabusum başıma gelmedi şükürler olsun.
Bu arada ev-iş dışında bir yere gerçek hayatta gidemesem de sanal alemlerde açılımlar yapmadım diyemem. Öncelikle bu iş bana yaradı. Gerçekten zevkli bir iş, tek problemim site açılana kadar sürekli fazla mesai modunda olmam. Fazla mesai ise biraz fazla, hafta sonunu ve sabah 8 diğer sabah 4'e kadar çalışmayı kapsıyor.  Allahtan ev yakın akşamüstü eve gidip, oğlumu 2 saat görüp, geri dönme lüksüm var. Ama yorulmayı engelleyecek bir sistem bulamadım henüz. Yaptıklarımın karşılığını almam, desteğinizle mümkün.
Yapmanız gereken şey sadece tıklamak.

www.evoria.com
Facebook’tan beğenin.
Twitter’dan takip edin.

Ayrıca 6 dünya güzeli anayla ortak bir blog olayına girdik.
Ben genelde annelik paylaşımlarımı bu blogta yazacağım ama daha yazmak istediğim milyonlarca konu olduğundan iki bloguda aktif kullanacağımı düşünüyorum. Takip etmeyen canları beklerim.

http://7anali7oglan.com/

Belki gerçek ortamlar da yokum ama bu beni sanal olarak engellemiyor.
Daha sakin, yavaş, huzur dolu günler diliyorum tüm ihtiyacı olanlara.

3 yorum:

  1. seve seve takip ederim canım.
    sanal dünya beni resmen arındırıyor.abuk subuk insan müsveddelerinden uzakta huzurlu bir limanda yaşıyor gibiyim.bilmem senin için de aynı mı.
    oğlanın yeme ritüeli süpermiş.kızım da 17. ayında ve hala bulamaç tarzıyla devam ediyoruz.bunun abisi de böyleydi.sonra sonra 2 yaş civarı düzelecek umarım.seninki erken davranmış maşallah.
    sitelere tıklıyorum hemencecik.o bloga da gireyim bakayım ne var ne yok.
    sevgileeeer...

    YanıtlaSil
  2. Görev tamamlandı Evoria'da .. yani kısmen:) Hayırlı olsun hepiciği Fulyam.. güzel gelişmelere gebe olsun herşey.. çalışkansın sen, karşılığını illa ki alırsın.. öperim:)

    YanıtlaSil
  3. Hakkında hayırlı olsun canım benim hepsi güzel projeler.Blog alemini bende çok seviyorum kafa dengi dostlarımla beraberim daha ne iyi olabilir ki.
    Uzun mesai saatlerinde sabır ve güç diliyorum sana.

    YanıtlaSil