Sayfalar

10 Ekim 2011 Pazartesi

Kış Hazırlıkları

Önümüz Kış, hatta yanıbaşımız.
Hava bildiğin soğuk. Sarımsak'ımın masum nezlesi 7. günden sonra öksürüğe çevirdi. Cumartesi çok öksürdü, farkındayım ciğerden değil ama yine de insan doktora gitmeden duramıyor. Pazar sabahı doktorda aldık soluğu. Bronşit başlangıcı dedi ki, bence hikaye ama ne yapalım özel hastahanelerin bir bedeli var. Buhar maskesi taktılar minnoşuma. O ne bitmek bilmez buharmış arkadaş, rahat 40 dk. sürdü. Bu da Sarımsak'ımın 40 dak. çığlıklar atarak ağzında maskeyle ağlaması demek. Biliyorum bir şey olmayacak ve bitecek ama oğlum öyle ağlarken maalesef güçlü duramıyorum hala. İçim parçalanıyor. (Allah tüm hasta bebelerin analarına güç, bebelere şifa versin , amin.)
Yorucu sabahın öğleni oğlum eve, bense eğitime gittim. (Bir de haftasonu iki gün eğitim çakmışlar bana Allah razı olsun. Bebeğimi akşamları göremeyecek kadar geç geldim eve, bu da diğer sevimsiz detay. ) Ama bir yandan eğitimde sürekli düşünüyorum bu Kış nasıl geçecek, hasta olmamanın binbir yolu falan. Bazı kararlar aldım, paylaşayım.
  • Aşkımdan, hasretimden ölsem de akşam eve geldiğimde dezenfekte olmadan oğlumu kucaklayıp, öpmeyeceğim.
  • Hasta olan aile bireyi Sarımsak'a yaklaşamaz.
  • Sabahları bir kaşık harnup pekmezi yutacağız ailecek.
  • Bıldırcın yumurtası 3 yaşından küçük bebeklere proteini fazla olduğu için önerilmiyormuş, ama bu hafta, haftabaşı ve haftasonu olmak kaydıyla bıldırcın yumurtası vermek istiyorum. Sabah bende hüplettim.
Bu kararlar bir alışverişi peşinden getirdi. Harnup pekmezi ve bıldırcın yumurtası. Hazır elim değmişken arı sütü ve gerçek inek sütü'ne de sıcak baktım ama birden oğlana yükleme yapmayayım diye beklemeye aldım.

Öncelikle Harnup pekmezi, (bildiğin keçi boynuzu) son derece lezzetli bir şeymiş. Nutella gibi. Bayıldım. Artık kolay kolay vazgeçemem.

Bıldırcın yumurtası gençlik aşısı, protein deposu, üsye doğal tedavi yöntemi gibi sayısız faydası olan bir yiyecek fakat bebeklere  fazla protein yüklemesi olduğu için böbrekleri yorması sebebiyle önerilmiyor. Bir de östrojen arttırma riski var diye erkek çocuklara verilmemesi gibi bir şey de duydum ama kaynaktan emin değilim. Yine de bugün bir deneme yapmamı engellemedi bu dezavantajlar. O öksürük sesini duymamak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Çocuğun her öksürdüğü, annenin kalbini aşırı yoruyor. Öksürdüğü anlar uyku haram oluyor bana. Böyle tavana bakıp, endişeleniyorum.

Neyse hep hüzünlü değildi haftasonumuz. Özellikle alışveriş yaptığım organikçi (organikçi benim uydurduğum bir şey aslen yol üstü bir tavuk çevirmeci ama adını bilmiyorum, yumurtası çok iyi genelde oradan alıyorum. kendi tavukları ve yumurtaları var) ile aramızda çok eğlenceli bir diyalog geçti.

Ben: İnek sütü var mı sizde?
Organikçi: Var abla
Ben: Aaaa ama ben ineği de tanımak isterim (burada inekler neyle besleniyor demek istiyorum aslında)
Organikçi (müşteri odaklı, komik insan): Abla, gündüz gel ben seni tanıştırırım
!!!!!!
Adam haklı bir şey diyemedim.

Sağlık dolu bir kış ve iyi haftalar dilerim

4 yorum:

  1. Fulyam geçmişler olsun Sarımsağımıza.. KErim de öksürme böğürme halinde idi. 2.çocuk olunca pek yayvan oluyor insan.. doktor zamanını bekledim. Şaşırdı doktor ilerlemiş dedi.. göğsüne felan inmiş hasılı. Ama ben devamlı o buhar dediğin nebülleri evde yapıyorum. ondan savsakladım birkaç kez öylce geçti gitti çünkü. Ama alerjik astım var kerimde ve çok kuvvetli dedi doktor. daha temkinli olmak lazım. Bir anne o öksürükler için keçiboynuzu suyu içir dedi. Bunu duymuştum, deneyeceğim..

    o nebülleri doktor keh diye bir ses duyduğunda yap dedi. Çok kez kesti hastalığın önnü hakikaten. evde uyurken yapıyorum, rahat oluyor.

    Bıldırcını ise ben vermeye başladım bilmeyerek.. çocukları protein, vitamin komasına sokmayalım maazallah.. östrojen de dedin korktum epey:)

    YanıtlaSil
  2. bizde de bron$it var.Ne zaman grip olsa arkasinda cigerlere iniyoru vakit kaybetmeden.Bu sene anaokuluna ba$ladi.Cok korkuyorum.Ada pezmezi cok seviyor.Keciboynuzunu alacagim.Bildircin yumurtasini nasil veriyoruz ?

    YanıtlaSil
  3. O bilemediğin kaynak ben Fulyam:) Hilal hanım söylemişti bana. Geçmiş olsun sarımsağıma

    YanıtlaSil
  4. Aslı'cım bıldırcın yumurtasını haftada bir verin dediler ama ben bu hafta 2 vermeyi düşünüyorum. Hafif haşlayıp kahvaltısına dahil edeceğim normal yumurta gibi.

    Deliannem, çok geçmiş olsun Kerim kuzuma. Keçiboynuzu toz mevsimi gelmek üzereymiş, bildiğin nesquik gibi bir şey cidden çok lezzetli bunca yıl yemediğimize yazık :)

    Kıymetlim, Deryam, demek sen bizi huylandırdın. Geçen Batuhan'ın annesi de demişti. Google'ı aradım taradım ostrojenle ilgili bir şeye rastlamadım ama huylanmışım işte bir kere...

    YanıtlaSil