Sayfalar

6 Ekim 2011 Perşembe

Cinnetin Eşiği

Sarımsak'ım, benim lokum meleğim, hiç bir zaman gülücükler saçan bir bebek olmadı. Hatta kaşlarını çatan, gözlerini kısan huysuz bir tip olduğunu söylemek doğru olur. Fakat son günlerde bu huysuzluk boyu atladı. Uyumamak için direniyor, uyanınca oyun oynamak için direniyor. Yok direniyor kelimesi çok eksik kaldı, çığlıklar atarak ve çırpınarak tutturuyor demek daha gerçekçi. Yeni numaralar keşfetti. Başım ağrıyor numarası ve korkuyorum numarası. Numara olduğu kesin çünkü hoşuna giden bir gelişme olduğunda turp gibi ve korkusuz olabiliyor aynı anda. Ağlama krizine giriyor güya, ağlama krizindeyken yerde ilginç bulduğu bir taşı inceleyebiliyor. Giyinmek istemiyor, soyunmak istemiyor, altı değiştirmek istemiyor.

Ama en son dün beni de çığrımdan çıkardı. Yarım saatte bir ağlıyor, yanına gidince çığlıklar atıyor, yüzüme şeytan görmüş gibi davranıyor, su vermeye çalışıyorum, teskin etmeye çalışıyorum kendini sağa sola vuruyor. Bakıcısının kapısını gösteriyor. Çünkü anneyle kalırsak uyuruz, bakıcıyı uyandırırsak oyun oynayabilir. Tam olarak istediğini yaptım ama arada odaya giriyorum, beni görünce çığlıklar atmaya başlıyor. Başkasına yapsa kesin çocuğa bir zarar verdi diye şüphelenirim allahtan bana yapıyor.
Ne yapayım bilmiyorum. Dün akşam çok üzüldüm, en çok bir derdi var anlayamıyorum. Bağlanma da sorunumuz mu var gibi sebeplerden düşünüp duruyorum. Eğer bu 2 yaş sendromuysa cidden ürkünç.

7 yorum:

  1. tanıştığına hiç memnun olmamışa benziyorsun bu 2 yaş sendromuyla. seni de sendroma sokuyor di mi?

    bu arada benim de kızımın sürekli başı ağrıyor. napacağımı şaşırdım.

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun.. sinüzit gibi bir şey mi acaba.. hiç memnun olmadım.. 3-5 ağladım o derece...

    YanıtlaSil
  3. Canım Fulyam, güzel Fulyam.. Allah kolaylık versin.. geçecek inşallah.. illa 2 yaş sendromuna yakalanacaklar diye bir kural yok bence.. belki seni yanında bulamadı diye tavır yapıyor kimbilir. ya da bir ağrısı sızısı vardı anlatamadığı.. üzmesen keşke kendini..

    YanıtlaSil
  4. bizde aynen bu belirtilerle karşıladık sendromu ve beni hüngür hüngür ağlattı desem bunu payşamıştım :(
    ama şimdi yolunu buldum hep onun ilgisini çekecek şeyleri bir yerde bulunduruyorum ne zamn ki çıldırma vaziyetine gelecek aa bak burda ne varmış deyip çıkarıyorum bu bir küp şeker kavonozuda olabiliyor hiç göstermediğim bir oyuncak arabada ama "b"planı hep var:))yoksa bu sendrom beni mahvetti:))
    kolaylıklar dilerim
    bu arada bizimki uyku uyumayacağım diye resmeen krize girmişti o kadar yani:((

    YanıtlaSil
  5. offf sendrom olsun da başka bir şey olmasın.. dün yarım saat ağlattım odasında uyuttum.. sabaha kadar deliksiz uyudu.. buruk bir sevinç keşke ağlamadan çığrından çıkmadan yapsa ya şunu.

    YanıtlaSil
  6. Ahh bu sendromlar ahh onlardan çok bizi etkiliyor 2 yaş bitiyor 3 yaş başlıyor geçenlerde Berrak bana kızdığı bir an "Sen git başkasının annesi ol ben seni istemiyorum" dedi anlatamam sana sanki bıçak saplandı kalbime:(

    YanıtlaSil
  7. tünelin ucunda ışık yok mu diyorsun ikizannesi :)

    YanıtlaSil